понеделник, 19 октомври 2009 г.

Кренвирши или креМвирши







Публикувам пост-а на Иван Бойчев, потребител от форума на bb-team.
"В контекста на написаното по-горе ще споделя с вас какво наблюдавам от прозореца на офиса всеки ден.Извесна фирма за кремвирши.В 12 часа мирише убийствено на кремвирши от кумините.Във фабриКата за кремвирши влизат единсвено бидони с бял прах (видях го лично след като един падна по време на пренасяне от електрокар) повтарям бял прах, големи ролки фолио и червени туби с кафяа течност. Всичко това влиза и излизат кремвирши натоварени на палети и после директно в каниони за търговската мрежа.
Слагам и актуална сника на входа на фабриката.Бидоните са с прах. Червените туби с течност с аромат на опушено.Правят се всякакви кобаси там! "
А написаното по-горе беше ето това: http://kaka-cuuka.com/1691

Напоследък се обзаведох с няколко нови книги (нови за мен):
1. Nutrition and Physical Degenaration - Weston A. Price
2. Nourishing traditions - Sally Fallon
3. How to eat move and be healthy - Paul Check
И се вкарах в ебати филма. Накратко - новото мото е: Organic and home-made.
Което значи:
1. Яйца и мляко само домашни
2. Преясното мляко - само непреварено
3. Киселото - домашно заквасено
4. Вода - минерална, изворна или филтрирана
5. Сол - морска нерафинирана (oткрих си хималайска розова)
6. Месо доколкото е възможно по-чисто ( пиле DUC, свинско и телешко още търсим)
7. Маслото от LTL
8. Зеленчука от бабите по пазарите или био
9. Всичко, което има био еквивалент
10. Никакви изкуствени подсладители, дъвки, кола лайт и подобни шитни
11. Всички пластмасови кутии - ВЪН!
12. Тефлоновите тигани скоро ще бъдат подменени с чугунени, тенджерите с такива с керамично покритие
Ами тъй е май. О да забравих - поръчах си от щатите култури за производство на кефир, craime fraiche, buttermik, sour cream. Днес пристигнаха. От утре съм Хайди Малката Млекарка. Или пък Берта повече ще ми отива?
Хайде със здраве.
Специални благодарности на Иван за снимките.













1 коментар: