сряда, 16 юни 2010 г.

Big mamma's HOW TO - Part 1

И така - част 1.

Осъзнали сте че е време за промяна. Браво! Сега остава само да разберете и как и да имате воля, търпение, желание, известно количество финансови средства и да сте готови да се откажете от някои неща, които са ви любими.
И така - как се става Big Mamma?
Не е лесно. Но не е и невъзможно. Хората около вас няма да ви разберат, част от тях ще ви се противопоставят, ще ви казват, че сте луди. Ще се появи някой Пешо с криворазбраните си виждания за женската красота и ще ви изпраща снимки на анорексични кучки с плоски задници и виме вместо гърди. Това е масата. Вие сте нещо друго.
Ако искате да сте като манекени - клиниката на д-р Емилова работи за вас 24/7.
Ако сте осъзнали, че женското тяло освен да краси нечии мастит чичко може да изпълнява и функции като скачане, бягане, гребане, вдигане на щанги и освен това да бъде силно и красиво - be my guest and keep on reading.

Стъпка 1.
За кого го правя?
Мен много често ме питат - защо тренирам така? Защо кросфит? Защо щанги? Защо толкова интензивно?
Отговорът ми обикновено е - защото мога.
Дам - известна доза егоизъм и известна доза високо самочувствие. Но зад думите "Защото мога" се крие нещо повече. Защото имаше време, когато не можех. Не можех да бягам повече от 2-3 минути, да направя 1 коремна преса, да не говорим за лицева опора или набиране. Никаква двигателна култура и никакъв мускулен тонус. Преди 2 години започнах булвално от нулата. Сега мога много неща, но има и много още да уча. Мога и това ми доставя удоволствие.
Щом аз мога, значи и вие можете. No excuses. Ако смятате само "да се вкарате във форма" и после да се върнете обратно към яденето на чипс, моля да ми напуснете блога.
Този блог и тази статия е за хора, които ИСКАТ. И са готови да го направят. No pussies here please.
И все пак - мога - аз. Правя го за себе си. Не за Пешо. Аз определям правилата на играта.
Каквото правим тук - го правим за себе си. И е добре това да ви влезе дълбоко в съзнанието.
Неприятните усещания - мускулните трески (макар че аз ги обичам), следването на определена хранителна хигиена, времето и средствата, които трябва да отделите, всичко това го правите за себе си. Да си здрав е дългосрочна инвестиция. Не се замисляйте когато започнете да давате повече пари за храна, треньор и зала - това са спестени пари - такива, които няма да изхарчите за доктори, лекарства, алкохол, цигари, наркотици и прочее.

И извод 1: Всички Големи Мами са в отлично здравословно състояние. Правят, това което правят заради себе си, заради собствените си желания и виждания, не заради тези на Пешо.

Стъпка 2
Какво точно искам?
Това е малко особен въпрос.
Ясно ми е, че никой не започва да спортува с нагласата "искам да стана по-функционален, да мога да правя повече, за по-малко време". И аз си нямах идея от функционално трениране преди 2 години. Всички започваме, заради суета. Много малко от нас започват за да подобрят физическото и здравословното си състояние. Колкото и да е тъжно, това е напълно нормално предвид факта, че света в който живеем гледа опаковката и от време на време съсржанието.
Идеята ми тук обаче е да ви отърва веднъж завинаги от много много душевни терзания.
Не, няма да изглеждате като Jamie Eason някой ден. Нито като някоя от професионалните спортистки. Нито пък ще имате задник като моя, или корем като Chicken Tuna. И това е защото:
1. Ген. Всички сме различни
2. Докато те са тренирали, вие (и аз) сме ядяли баничка и сме пили боза. Няма как да сравнявате себе с с професионален атлет, чието тяло е тренирано и тренирано и тренирано.
3. На тях им плащат, за да изглеждат така. И те правят това по цял ден. Всеки ден.
4. Те са вземали или вземат забранени субстанции.
5. Повечето от ултра-хипер-мега релефните мацки по снимките изглеждат така ден два преди снимки и няколко часа след като фотосесията е приключила.

И така. Моля, спрете да гледате разни снимки и да си казвате - искам .... като на тази. Ами няма да стане. Но ви гарантирам, че след година сериозни тренировки и хубаво хранене, ще имате тяло стократно по-хубаво от това, което имате в момента. А има и вероятност да имате по-хубав .... от на онази.
Извод 2: Гледайте си в собствената паничка. Тук пак опираме до "правя го за себе си", но идеята е - бъдете реалисти. Да поддържаш много нисък процент мазнини за жена освен, че е трудно е и опасно. Ако сте имали някога проблеми с килограмите ще ви е още по-трудно. Колкото по-дълго сте били дебели, толкова по-трудно ще бъде. Целете се в "the perfect me", а не "the perfect abs".

След време ще дойде осъзнаването на фукцията над формата. Но сега е рано още. И за това ще си говорим по-нататък.

Мисля, че това е добре като за начало..... от следващата статия започвам да говоря за храна. PROMISE.

2 коментара:

  1. Харесва ми perfect me, вместо perfects abs или ass или каквото иска една жена, което не е нейното. От приемането и обичането на себе си стават нещата. Колкото повече се гледа навън, в чуждата паница, както казваш ти, толкова по-недоволни ще бъдем, толкова по-гладни и толкова по-неуспели.

    ОтговорИзтриване
  2. Много ме радваш, като те чета :) Ама много :))Айде чакам next part :P

    ОтговорИзтриване